Доступність посилання

ТОП новини

Росію вночі атакували безпілотники – влада каже про «збиття» 35 дронів і двох загиблих


Пошкоджена будівля внаслідок атаки безпілотника у столиці Росії. Москва, 24 липня 2023 року, фото ілюстративне
Пошкоджена будівля внаслідок атаки безпілотника у столиці Росії. Москва, 24 липня 2023 року, фото ілюстративне

У ніч проти 17 березня територію Росії знову атакували безпілотники, пишуть ЗМІ і представники місцевої влади.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков скаржиться на атаку 4 дронів, через що начебто була пошкоджена лінію електропередач і газопостачання.

«У Бєлгородському районі атака за допомогою чотирьох безпілотників, які скинули вибухові пристрої, зазнало селище Жовтневе. Внаслідок вибухів постраждалих немає, є пошкодження на лініях електро- та газопостачання. Найближчим часом аварійні бригади розпочнуть перепідключення абонентів», – заявив Гладков.

Також Гладков каже, що внаслідок «влучання» снарядів у Бєлгороді начебто спалахнув приватний житловий будинок, загинула 16-річна дівчина. Її батька з травмами та опіками доставлено до лікарні.

На Брянщині нібито російські сили ППО «збили ракету С-200».

«Зроблено спробу здійснити атаку за допомогою балістичної ракети С-200. Повітряна ціль знищена над Брянським районом силами ППО Міністерства оборони РФ. Постраждалих немає», – заявив губернатор Брянської області Олександр Богомаз.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша заявив про, нібито, «знищення одного безпілотника».

«Сьогодні вранці (17 березня – ред.) на околиці Калуги силами ППО було знищено БПЛА. Жертв та руйнувань немає. На місці працює оперативна група», – заявив Шапша.

У Краснодарському краї рятувальники заявили про «збиття» кількох безпілотників. Російське Міноборони повідомляє про 17 «збитих» дронів.

Також відомо, що декілька безпілотників спробували атакувати Слов’янський нафтопереробний завод у Краснодарському краї. Атака начебто сталася близько третьої години ночі. Дрони нейтралізували, але після падіння одного з них виникла пожежа. До 4:29 її вдалося згасити.

«У момент атаки БПЛА одна людина загинула, попередня причина смерті – серцевий напад», – повідомив оперативний штаб регіону.

Мер Москви Сергій Собянін заявив про, нібито, «збиття дронів» на підльотах до Москви. Два дрони «збили» у Домодєдово.

«Сьогодні силами ППО Міноборони в міському окрузі Домодєдово відбито атаку двох безпілотників, які летіли на Москву», – заявив Собянін.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив про нібито «збиття дрона» на підльоті до Кам’янська.

«Підрозділи ППО успішно відбили сьогодні вночі атаку безпілотного літального апарату літакового типу на підльоті до Каменська. Наслідки на землі уточнюються», – повідомив Голубєв.

Загалом, за даними Міноборони РФ, нібито було «збито 35 безпілотників».

Раніше, 12 березня, через атаку дронів сталася пожежа на Нижньогородському НПЗ, а наступного дня безпілотники вдарили по Рязанському та Новошахтинському нафтопереробних заводах. Раніше через атаки та виходи з ладу обладнання з початку 2024 року на позапланові ремонти зупинялися й інші нафтопереробні підприємства – Волгоградський та Туапсинський НПЗ. Також зупинявся Ільський НПЗ, проте невдовзі він повернувся до штатної роботи.

Форум

XS
SM
MD
LG