Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії заявило про два збиті під Москвою безпілотники


У Міноборони Росії звинуватили в атаці Україну. Українські військові поки що інцидент не коментували (фото ілюстративне)
У Міноборони Росії звинуватили в атаці Україну. Українські військові поки що інцидент не коментували (фото ілюстративне)

Міністерство оборони Росії заявило, що Московська область вранці 21 серпня була двічі атакована безпілотниками.

Згідно з повідомленням відомства, один «безпілотний літальний апарат літакового типу» було виявлено силами ППО над територією Московської області та пригнічено засобами радіоелектронної боротьби. Втративши управління, безпілотник зазнав аварії в районі населеного пункту Покровське Рузького району. Постраждалих немає, йдеться у пресрелізі Міноборони Росії.

Село Покровське розташоване приблизно за 65 кілометрів на захід від Москви.

Через пів години Міноборони Росії заявило про ще один збитий у Підмосков’ї безпілотник. Дрон «був виявлений і знищений» над територією Істринського району Московської області, йдеться в повідомленні військового відомства.

Це один напрямок, але Істринський район розташований ближче до Москви, ніж Рузький. Губернатор Московської області Андрій Воробйов заявив, що під час падіння уламків в Істринському районі постраждали двоє людей.

Головна редакторка прокремлівського телеканалу RT Маргарита Симоньян стверджує, що один із двох збитих зранку в понеділок безпілотників упав поряд із її будинком в Істринському районі. «На сусідній з нами вулиці», – написала Симоньян у телеграмі та виклала фото.

За даними російських ЗМІ, над Москвою припиняли рух літаків.

Зокрема, державне агентство «РИА Новости» повідомило, що в аеропорту «Внуково» знову «запроваджені обмеження», частина рейсів перенаправлена до інших аеропортів. «Домодєдово» обмежив виліт і приліт рейсів, повідомило російське державне агентство ТАСС.

Перевірити достовірність цієї інформації за допомогою незалежних джерел поки неможливо.

У Міноборони Росії звинуватили в атаці Україну. Українські військові поки що інцидент не коментували.

Останнім часом дрони регулярно атакують російські території, зокрема Москву.

XS
SM
MD
LG