Доступність посилання

ТОП новини

ДТЕК повідомляє про обстріл енергетичного об’єкта, є загиблий


Через обстріл було пошкоджено обладнання – припинилася генерація електроенергії. Фото ілюстративне
Через обстріл було пошкоджено обладнання – припинилася генерація електроенергії. Фото ілюстративне

Російські війська обстріляли енергетичний об’єкт ДТЕК, загинула людина, ще одна поранена, повідомила пресслужба компанії.

«Сьогодні, 23 грудня, окупанти інтенсивно обстріляли одне з енергетичних підприємств ДТЕК Енерго, внаслідок чого було пошкоджено його обладнання й станція припинила виробництво електроенергії. На жаль, через атаку загинув працівник підприємства, а ще одного було поранено», – йдеться у повідомленні.

У компанії не уточнюють, в якому саме регіоні стався обстріл.

Росія з жовтня регулярно завдає масованих ракетних ударів по енергетичних обʼєктах в Україні, після одного з таких ударів 23 листопада значна частина країни на деякий час залишилася без енергопостачання. Досі в більшості областей тривають планові відключення електрики.

У британській розвідці вважають, що удари по українській критичній інфраструктурі, ймовірно, є першим прикладом реалізації Росією концепції стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT) – ключового компонента військової доктрини, яку вона прийняла в останні роки.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що вражаються обʼєкти, використання яких допомагає «вбивати росіян».

Україна вважає удари по цивільній інфраструктурі актами тероризму, їх також засуджують країни Заходу.

XS
SM
MD
LG