Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого у Будапешті капітана-українця відпустять після внесення застави


11 червня аварійним річковим службам вдалося витягти на поверхню річки затонулий прогулянковий катер «Русалка»
11 червня аварійним річковим службам вдалося витягти на поверхню річки затонулий прогулянковий катер «Русалка»

Попри протест прокуратури, 12 червня суд у Будапешті новою постановою закріпив попереднє рішення випустити під заставу у 15 мільйонів форинтів (понад 50 тисяч доларів США) заарештованого 64-річного капітана-українця Юрія Ц., якому висунули підозру через аварію на Дунаї 29 травня.

У доповненні до рішення столичного суду за 12 червня йдеться про те, що капітан не може залишати межі Будапешта і повинен двічі на тиждень з’являтися в офісі слідчих, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Пересування капітана відслідковуватимуть за допомогою електронних пристроїв (браслета).

64-річного громадянина України Юрія Ц., жителя Одеси, підозрюють у злочинному недбальстві, наслідком якого стала аварія під час руху водного транспорту, яка призвела до масової загибелі людей. На початку червня суд постановив протримати капітана-українця під вартою упродовж одного місяця.

29 травня на Дунаї перед мостом Марґіт у Будапешті зіткнулися велике круїзне судно Viking Sigyn із прогулянковим катером Hableány («Русалка»), внаслідок якого останній затонув приблизно за 7 секунд. На «Русалці» знаходилося 35 осіб – угорські капітан та матрос і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї.

Вижити пощастило сімом пасажирам. За останні дні рятувальникам вдалося знайти 29 тіл, деякі з них вже опізнані. Четверо пасажирів все ще вважаються зниклими безвісти. 11 червня аварійним річковим службам вдалося витягти на поверхню річки затонулий прогулянковий катер «Русалка» і відтранспортувати у док на острові Чепель у Будапешті, де щодо нього триватумуть подальші слідчі дії.

XS
SM
MD
LG