Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати не змогли відвідати у «Лефортові» американця Пола Вілана


Пол Вілан
Пол Вілан

Співробітники посольства США в Москві не змогли відвідати 19 березня у ізоляторі «Лефортово» американця Пола Вілана, обвинуваченого в Росії в шпигунстві.

Як повідомив його брат Девід, це пов’язано із забороною російської влади на побачення з ув’язненими у колоніях і СІЗО – як один із заходів для стримування поширення коронавірусу.

Девід Вілан сказав, що шкодує з приводу ситуації, що склалася, бо, за його словами, візити дипломатів були єдиним регулярним каналом передачі інформації про його брата.

Адвокати Пола Вілана повідомили в четвер, що процес над їхнім підзахисним почнеться 23 березня. Слухання будуть проходити при закритих дверях – через наявність секретних матеріалів у справі.

Пола Вілана затримали у грудні 2018 року. Відтоді він перебуває в ізоляторі «Лефортово». За версією російського слідства, колишній американський військовий збирав у Росії інформацію, що містить державну таємницю. Вілану загрожує від 10 до 20 років колонії. Свою провину заарештований не визнає.

Вілан має громадянства США, Канади, Ірландії та Великої Британії. За офіційними даними, він керував службою безпеки у великій американській компанії BorgWarner, що виробляє комплектуючі для автомобілів. Двічі брав участь у військовій кампанії в Іраку, у 2004 і 2006 роках. У січні 2008 року він був засуджений військовим трибуналом за причетність до розкрадань, а потім звільнений зі збройних сил.

XS
SM
MD
LG