Доступність посилання

ТОП новини

Особистий адвокат Трампа перебуває в Києві – ЗМІ


Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані (у центрі кадру)
Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані (у центрі кадру)

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані перебуває в Києві, повідомляють американські засоби інформації.

«Як хороший юрист, я збираю докази, щоб захистити мого клієнта від фальшивих звинувачень, які висуваються проти нього», – написав Джуліані 4 грудня в текстовому повідомленні, адресованому виданню The New York Times.

За даними The New York Times, напередодні в Будапешті Джуліані зустрічався з колишнім генеральним прокурором України Юрієм Луценком, а в Києві має розмови з іншими колишніми співробітниками прокуратури – ексгенпрокурором Віктором Шокіним і прокурором Костянтином Куликом.

Руді Джуліані відвідує Київ у той час, як у США розпочався новий етап розслідування про імпічмент президента Дональда Трампа.

4 листопада в юридичному комітеті Палати представників Конгресу США виступили чотири експерти з питань законодавства. Вони мають визначити, чи можна висунути Трампу звинувачення після його розмови з президентом України Володимиром Зеленським влітку цього року. Як стверджують демократи, президент США в телефонній розмові наполягав на проведенні в Україні розслідування щодо свого політичного опонента Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп перевищив свої повноваження для тиску на Україну.

XS
SM
MD
LG