Доступність посилання

ТОП новини

Шведська компанія купує українського виробника ігор «Метро» за 36 мільйонів доларів


4A Games відома передусім розробкою серії ігор Metro
4A Games відома передусім розробкою серії ігор Metro

Шведська компанія Embracer Group повідомляє про купівлю української компанії з розробки ігор 4A Games за 36 мільйонів доларів США. За повідомленням, купівля здійснена через дочірню компанію Embracer – Saber Interactive – 13 серпня.

Як зазначають у шведській компанії, до купівлі український розробник також довгий час був партнером медіакомпанії Deep Silver, яка також входить до групи Embracer.

Читайте також: Від «лови маслину» до Кобзаря. У культовій комп’ютерній грі знайшли «москаля»​

«Через цю угоду Saber Interactive отримує визнану команду з понад 150 людей у двох студіях – на Мальті та в Україні, а також їхню власну, кращу в своєму роді, власноруч розроблену технологію First-Person-Shooter («стрілок від першої особи»). Попередня ціна покупки дорівнює приблизно 36 мільйонам доларів, виплачених грошима без боргових зобов’язань та щойно випущеними акціями, що дають прав голосу, а також потенційні виплати в разі виконання заданих цілей, в сумі максимум 35 мільйонів доларів», – йдеться в заяві Embracer.

За повідомленням, 4A Games очікує, що чиста сума від продажі за період з січня по грудень 2020 року становитиме близько 20 мільйонів євро, з них 12 мільйонів – чистого прибутку.

За результатами угоди група Embracer отримала контроль над 100% акцій 4A Games.

«Група Embracer та Saber Interactive – ідеальні партнери для 4A Games і для наступної фази росту. Разом ми зможемо розбудувати франшизу Metro та сфокусуватися на забезпеченні нашої фанбази мультиігровим досвідом», – цитує пресреліз Embracer голову правління 4A Games Діна Шарпа.

«Махрова русофобія» у грі Metro Exodus – що не сподобалося росіянам (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

4A Games відома передусім розробкою серії ігор Metro. Остання частина франшизи, Metro Exodus, вийшла в лютому 2019 року на PC, Xbox One та PlayStation 4 і отримала високі оцінки гравців та критиків.

XS
SM
MD
LG