Доступність посилання

ТОП новини

ЄС запровадила нові санкції проти двох росіян та ГРУ за кібернапад на Бундестаг 2015 року


Кібератака була спрямована на інформаційну систему Бундестагу і на кілька днів позначилася на її працездатності
Кібератака була спрямована на інформаційну систему Бундестагу і на кілька днів позначилася на її працездатності

Рада Євросоюзу запровадила обмеження проти двох громадян та однієї установи Росії за причетність до кібератаки на федеральний парламент Німеччини в квітні та травні 2015 року. Про це йдеться в записі журналу Європейського союзу від 22 жовтня.

За повідомленням, кібератака була спрямована на інформаційну систему Бундестагу і на кілька днів позначилася на її працездатності.

«Значний обсяг даних був викрадений, шкоди зазнали поштові облікові записи парламенту, в тому числі канцлерки Анґели Меркель», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посольство Росії назвало «розігріванням русофобських настроїв» звинувачення США проти офіцерів ГРУ

Санкції спрямовані проти російських громадян, офіцерів Головного розвідувального управління Росії Дмитра Бадіна та Ігоря Костюкова, а також Головного центру спеціальних служб ГРУ Росії.

Санкції передбачають заборону на в’їзд до Євросоюзу та замороження активів.

Загалом, підсумовує Європейська рада, вісім осіб і чотири установи перебувають під санкціями через кібератаки проти Євросоюзу та держав-членів блоку.

21 жовтня Міністерство закордонних справ закликало міжнародну спільноту продовжити тиск на Росію для припинення, зокрема, здійснення кібератак у всьому світі.

XS
SM
MD
LG