Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти Росії через агресію стосовно України


Санкції, пов’язані з анексією Криму і підтримкою з боку Москви бойовиків на Донбасі, діють вже сім років
Санкції, пов’язані з анексією Криму і підтримкою з боку Москви бойовиків на Донбасі, діють вже сім років

Рада ЄС продовжила ще на шість місяців, до 31 січня 2022 року, санкції проти Росії, спрямовані на конкретні галузі економіки, повідомила у понеділок пресслужба європейської інституції.

Згідно з повідомленням, рішення Ради ЄС послідувало за останньою оцінкою стану виконання Мінських угод.

«З цього приводу лідери Євросоюзу закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських домовленостей як ключової умови будь-якої суттєвої зміни в позиції ЄС. У світлі того, що ці угоди не виконуються Росією, керівники ЄС одноголосно вирішили продовжити економічні санкції проти неї», – йдеться в повідомленні.

Лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі вирішили продовжити економічні санкції проти Росії на саміті 25 червня. Санкції, пов’язані з анексією Криму і підтримкою з боку Москви бойовиків на Донбасі, діють вже сім років.

Європейський союз після анексії Криму в 2014 році і початку бойових дій на Донбасі запровадив санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Відтоді їх постійно продовжували.

Секторальні економічні санкції обмежують доступ певних російських банків і компаній до первинних і вторинних ринків капіталу в ЄС, накладають заборону на експорт і імпорт у торгівлі озброєннями, встановлюють заборону на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих отримувачів у Росії, а також обмежують доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані у видобуванні нафти і пошуку її покладів.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG