Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і Британія вводять санкції проти Путіна і Лаврова


Нормалізації відносин із Росією наразі бути не може, заявив голова уряду Британії
Нормалізації відносин із Росією наразі бути не може, заявив голова уряду Британії

Рада ЄС із закордонних справ ухвалила другий пакет санкцій, що передбачає заморожування активів президента Росії Володимира Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова, написав у твіттері міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

При цьому обмеження не поширюватимуться на поїздки, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель на пресконференції повідомив, що у новому списку санкцій 26 росіян.

Велика Британія також запроваджує персональні санкції проти Путіна та Лаврова.

«Світ має бути впевненим, що президент Путін зазнає невдачі в цьому акті агресії», – заявив британський прем’єр Боріс Джонсон. За його словами, нормалізації відносин із Росією наразі бути не може.

Агентство Reuters раніше писало, що представники 27 держав – членів Євросоюзу домовилися заморозити особисті європейські активи Путіна і Лаврова. «Ми діємо так швидко, як тільки можемо», – повідомило джерело агентства.

Євросоюз до цього ухвалив пакет санкцій, який торкнеться 70% банківського сектора Росії й основних держкомпаній, зокрема військової промисловості. ЄС також планує запровадити заборону на експорт нафти і «унеможливити вдосконалення її нафтопереробних заводів для Росії».

Крім того, ЄС заборонить продаж літаків і авіаційного обладнання російським авіалініям. Пакет санкцій передбачає також обмеження продажів у Росію напівпровідників і програмного забезпечення. Дипломати і бізнесмени з Росії більше не зможуть отримувати візи Євросоюзу у пріоритетному порядку.

Раніше про новий пакет санкцій щодо Росії оголосили Велика Британія, США, Канада, Японія, а Чехія, Латвія та Литва припинили видачу віз росіянам.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG