Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту добровільно пішов на карантин після поїздки до Італії


Давід Сассолі
Давід Сассолі

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі пішов на добровільний карантин після відвідин Італії. Відповідна заява Сассолі розміщена на сайті Європарламенту.

За словами президент ЄП, від працюватиме вдома у Брюсселі.

«COVID-19 зобов’язує всіх бути відповідальними та бути обережними. Це делікатний момент для всіх нас. Парламент продовжить виконувати свої обов’язків. Жоден вірус не може блокувати демократію», – мовиться у повідомленні.

Епіцентром коронавірусу в Європі залишається Італія. З сьогоднішнього дня місцева влада поширила на всю територію країни обмеження на поїздки. Раніше цей захід діяв лише стосовно північних регіонів. Число підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією в Італії зараз наближається до 9200. Померли 463 людини.

У державах ЄС спалахи також спостерігаються у Франції, Іспанії й Німеччині.

Всесвітня організація охорони здоров’я зробила висновок, що люди, в яких спостерігаються симптоми захворювання в середній формі, одужують протягом приблизно двох тижнів. У більш важких випадках на відновлення йде до шести тижнів. У Китаї з більш ніж 80 тисяч тих, хто заразився коронавірусом, майже три чверті вже виписані з лікарень.

Спалах коронавірусу залишається причиною серйозного спаду на світових фінансових ринках.

XS
SM
MD
LG