Доступність посилання

ТОП новини

Міністри фінансів G20 завершили зустріч в Індії без консенсусу щодо війни РФ проти України


Росія і Китай були проти засудження російської загарбницької війни. Також кілька країн G20 засудили вихід Москви з зернової угоди
Росія і Китай були проти засудження російської загарбницької війни. Також кілька країн G20 засудили вихід Москви з зернової угоди

В Індії завершилася зустріч міністрів фінансів і керівників центробанків G20 без консенсусу через розбіжності щодо війни в Україні.

Відповідно до підсумкового документа, оприлюдненого Індією, найбільші розбіжності викликали формулювання, які використовували для засудження російського вторгнення в Україну, а також заперечення проти нещодавнього рішення Росії припинити участь в зерновій угоді.

Під час свого головування у G20 цього року Індія постійно закликала всіх членів досягти консенсусу, пише AP.

«Ми досі не знайшли спільної мови щодо російсько-української війни», – сказала міністр фінансів Індії Нірмала Сітхараман на закритті дводенної зустрічі в Гандінагарі, цитує DPA.

Росія і Китай були проти засудження російської загарбницької війни. Також кілька країн G20 засудили вихід Росії з міжнародної угоди про експорт зерна з України через Чорне море, сказала Сітхараман.

Читайте також: Путін «вирішив перетворити їжу на зброю» – Макрон про вихід Росії з зернової угоди

Індія дотримується нейтральної позиції щодо російської війни проти України, не підтримує санкції Заходу проти Росії та має добрі відносини із західними країнами та з Москвою.

XS
SM
MD
LG