Доступність посилання

ТОП новини

Влада уточнила дані щодо жертв російського обстрілу Херсона – 5 загиблих


Армія РФ у вівторок вдарила по житлових кварталах Херсона, по об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках
Армія РФ у вівторок вдарила по житлових кварталах Херсона, по об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках

В результаті сьогоднішнього обстрілу російських військ центру Херсона загинуло п’ятеро людей, уточнив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в ефірі телемарафону.

«Трагічний день для Херсону. Сьогодні опівдні російській військові здійснили обстріл з реактивних систем залпового вогню «Град» центру Херсона. Їх мішені – це цивільні й цивільна інфраструктура», – розповів Прокудін.

Під вогонь, за його словами, потрапили житлові будинки, об’єкти критичної інфраструктури, дитячий садок та приватні гаражі в Суворовському та Корабельному районах.

Раніше оперативне командування «Південь» заявляло про шістьох загиблих та 12 поранених.

Херсонська міськрада повідомляє у фейсбуці, що загалом 21 людина у Херсоні постраждала від сьогоднішніх обстрілів. 16 людей перебувають у лікарнях міста.

На черговий обстріл Херсона відреагував президент Володимир Зеленський: «Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Світ не вправі ні на хвилину забувати, що російська жорстокість та агресія не мають меж. Держава-терорист відповідатиме за всі свої нелюдські злочини проти нашого народу і України».

Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Обласний центр був звільнений 11 листопада 2022 року. Майже одразу після цього російські війська розпочали артилерійські обстріли Херсона та підконтрольних українському уряду районів області.

XS
SM
MD
LG