Доступність посилання

ТОП новини

Влада Гонконгу заявила, що «поховала» закон про екстрадицію, активісти не вірять


Голова уряду Гонконгу Керрі Лам
Голова уряду Гонконгу Керрі Лам

Голова уряду Гонконгу Керрі Лам оголосила, що законопроект про екстрадицію в Китай, який викликав хвилю масових протестів і політичну кризу, «мертвий».

У заяві 9 липня Лам зізналася, що ще «зберігаються сумніви в щирості уряду» і «побоювання», що процес ухвалення законопроекту буде відновлений.

«Такого плану немає, закон мертвий», – сказала вона, додавши, що дії уряду були «повним провалом».

Однак лідери протесту заявили, що Лам не використала слово «відкликати» законопроект, і пообіцяли, що демонстрації будуть продовжені.

Протести в Гонконгу тривають місяць через наміри влади автономії дозволити видачу правопорушників владі КНР. Критики законопроекту вважають, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

15 червня голова уряду Гонконгу оголосила, що робота над документом припинена на невизначений термін, але не зупинена повністю. Це викликало нову хвилю невдоволення. 1 липня протестувальники увірвалися у будівлю парламенту регіону.

Китай при передачі йому Гонконгу в 1997 році запевнив Великобританію, що збереже на цій території основні права людини щонайменше впродовж 50 років.

XS
SM
MD
LG