Доступність посилання

ТОП новини

Громадянина Білорусі арештували за підозрою в участі у батальйоні «Сомалі» – Лисенко


10 серпня 2018 року «для продовження своєї протиправної діяльності чоловік прибув на територію України», де його затримали представники СБУ і прокуратури, додав речник ГПУ
10 серпня 2018 року «для продовження своєї протиправної діяльності чоловік прибув на територію України», де його затримали представники СБУ і прокуратури, додав речник ГПУ

Громадянина Білорусі, підозрюваного у тому, що він воював на боці підтримуваних Росією бойовиків у складі батальйону «Сомалі» і брав активну участь у боях з українськими військовими на Донбасі, арештували, повідомили в Генпрокуратурі України.

«У листопаді 2014 року 30-річний громадянин Білорусі вступив до лав бойовиків «ДНР». Отримавши звання «старший сержант», чоловік розпочав військову службу у 1-му окремому танковому батальйоні «Сомалі» на посаді командира танка, за що щомісяця отримував грошову винагороду. Також він брав активну участь у веденні бойових дій проти підрозділів Збройних сил України й інших військових формувань України, задіяних у проведенні АТО на території Донецької області: зокрема, брав безпосередню участь у захопленні Донецького аеропорту в 2015 році», – написав у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, того ж року затриманий залишив угруповання бойовиків, але повернувся до нього 2017-го.

10 серпня 2018 року «для продовження своєї протиправної діяльності чоловік прибув на територію України», де його затримали представники СБУ і прокуратури, додав речник ГПУ.

Громадянину Білорусі повідомили про підозру за статтею про «створення терористичної групи чи терористичної організації». Ця стаття передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Читайте також: Сербські найманці на Донбасі: як Росія вербує сербів у ряди бойовиків

Лисенко додав, що суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області й помістив підозрюваного під варту на 60 діб.

Нині під вартою в Україні також перебуває громадянин Бразилії Рафаель Лусваргі, який був першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

Суд арештував на 60 днів бразильця Лусваргі, який воював проти України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

XS
SM
MD
LG