Доступність посилання

ТОП новини

Гривня уповільнила зміцнення щодо долара США


На українському міжбанківському валютному ринку триває повільне зміцнення гривні
На українському міжбанківському валютному ринку триває повільне зміцнення гривні

На українському міжбанківському валютному ринку триває повільне зміцнення гривні. За даними сайту Finance.ua, станом на 12:10 торги відбувалися на рівні 23 гривні 47–49 копійок за одиницю американської валюти.

Національний банк України встановив опівдні довідкове значення курсу 23 гривні 48 копійок за долар, це на 2 копійки менше за офіційний курс на 16 грудня.

«Торги по долару активні з самого ранку. Відбуваються операції по лотах до 1 мільйона доларів з невеликою перевагою пропозиції над попитом, що поки не сильно позначилося на котируваннях», – вказують експерти сайту «Мінфін».

Національний банк України з 13 грудня встановив облікову ставку на рівні 13,5%, знизивши її одразу на 2%. Також регулятор збільшив обсяг щоденного викупу валюти на міжбанку до 50 мільйонів доларів з попереднього рівня 30 мільйонів доларів.

Котирування минулого тижня пройшли один із орієнтирів січня 2016 року. Тоді 14 січня офіційний курс складав 23 гривні 64 копійки за долар. Наступний орієнтир – 23 копійки 26 копійок за долар, це курс на 13 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG