Доступність посилання

ТОП новини

Гуменюк прокоментувала вибухи у Феодосії та припустила, що події у Новоросійську – провокація РФ


Наталія Гуменюк, речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України
Наталія Гуменюк, речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України

Речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявила, що випадки вибухів на зразок тих, що відбулися в окупованій Феодосії та в російському Новоросійську, очевидно триватимуть.

«Всі знають, що там дуже потужне нафтове сховище (у Феодосії – ред.), де можуть зберігатися дуже великі запаси якраз для Чорноморського флоту, про це говорилося і коли розквітла перша «бавовна», ще в районі Севастополя, в подібній установі. Зрозуміло, що вони будуть захищати цей напрямок. І зрозуміло, що логістика ворога зосереджена певною мірою в цих місцях. І забезпечення пально-мастильними матеріалами – це дуже важливий компонент бойової готовності. І тому «бавовна» буде квітнути. І це неминуче», – сказала Наталія Гуменюк.

Щодо вибухів поблизу Новоросійська у Краснодарському краї Росії, то Гуменюк каже, що це може бути провокацією з боку Росії.

«Тут треба розуміти, що вся ситуація, яка була подана, скажемо так, візуалізовано, вкладається в ті рамки провокацій, які обіцялися на морі від імені російської сторони для звинувачення України як країни, яка не може забезпечувати морську безпеку, неблагонадійна щодо порядку ведення навігації у Чорному морі. Пам’ятаймо про це, що війна у нас гібридна, і інформаційні приводи можуть створюватись Росією дуже часто з використанням власної ролі як жертви», – каже Гуменюк.

Цієї ночі в окупованій Феодосії у Криму пролунали кілька вибухів. Також вибухи були в Новоросійську, що у Краснодарському краї Росії. У російському Міноборони заявили, що в Криму збили 10 безпілотників та приглушили ще три. А в Новоросійську кораблі нібито відбили спробу атакувати військово-морську базу безекіпажними катерами. В обох випадках Міноборони РФ звинуватило Україну.

XS
SM
MD
LG