Доступність посилання

ТОП новини

На Гаїті викрали до 17 американських місіонерів та членів їхніх сімей


Сплеск насильства на Гаїті стався після вбивства президента Жовенеля Моїза в липні, а також землетрусу в серпні
Сплеск насильства на Гаїті стався після вбивства президента Жовенеля Моїза в липні, а також землетрусу в серпні

На Гаїті озброєні люди викрали до 17 християнських американських місіонерів та членів їхніх сімей, повідомляють міжнародні медіа.

За повідомленнями New York Times і CNN, викрадення сталося 16 жовтня в столиці країни Порт-о-Пренсе після того, як місіонери відвідали притулок для сиріт.

Видання The Washington Post повідомило з посиланням на організацію Christian Aid Ministries, яка базується в Огайо, пов’язані з нею «чоловіки, жінки та діти» утримуються озброєною бандою.

«Польовий директор місії і американське посольство намагаються зрозуміти, що можна зробити. Моліться, щоб члени банди прийшли до покаяння і віри в Ісуса Христа», – йдеться в аудіозаписі.

Серед викрадених – 14 дорослих і троє неповнолітніх, повідомив канал CNN з посиланням на неназване джерело в силах безпеки Гаїті.

За даними телекомпанії, вони їхали до міста Тітаньєн після відвідин притулку в Круа-де-Буке. New York Times, посилаючись на місцевих чиновників, повідомила, що місіонери були викрадені з автобуса, який прямував до аеропорту, щоб висадити кількох членів групи.

Державний департамент знає про ці повідомлення, заявив представник відомства агентству Reuters, не вдаючись у подробиці.

«Благополуччя і безпека громадян США за кордоном – один з найвищих пріоритетів Держдепартаменту», – йдеться в електронному листі від нього, який цитують журналісти.

Посольство США в Гаїті не відповіло на прохання про коментар поза звичайних рамок робочого часу. Представник гаїтянської поліції повідомила, що наразі шукає інформацію з цього питання.

Сплеск насильства на Гаїті стався після вбивства президента Жовенеля Моїза в липні, а також землетрусу в серпні, в результаті якого загинули більше 2 тисяч осіб.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG