Доступність посилання

ТОП новини

Christie’s виставив на торги нагороди та інвалідний візок Стівена Гокінґа


Гокінґ помер 14 березня цього року
Гокінґ помер 14 березня цього року

Аукціонний дім Christie’s виставить на торги особисті речі одного з найвідоміших учених сучасності, британського фізика Стівена Гокінґа. Про це повідомили 22 жовтня на сайті Christie’s.

Серед виставлених на онлайн-аукціон лотів наукові статті та нагороди.

Екземпляр дисертації Гокінґа "Властивості всесвітів, що розширюються" завірений самим вченим оцінили у 100-150 тисяч фунтів.

Також на торги виставили один з інвалідних візків вченого. Його очікувана вартість становить 10-15 тисяч фунтів.

Гокінґ – один з основоположників квантової космології, вивчав теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, зробив багато відкриттів у теорії чорних дір.

Як Гокінґ «у космос літав»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Широкому загалові Гокінґ відомий як автор науково-популярної книжки «Коротка історія часу», в якій розповідається про появу Всесвіту, природу простору і часу, чорні діри (він вважав їх «шляхом» до альтернативних всесвітів) і теорії супер-струн.

Коли у 1963 році у Гокінґа діагностували аміотрофічний склероз, лікарі дали йому заледве три-чотири роки життя. Молодому вченому був 21 рік. Він пережив «вирок» лікарів майже на півстоліття. Гокінґ помер 14 березня 2018 року у себе вдома в Кембріджі.

Читайте також: Стівен Гокінґ попрощався зі світом у день народження Ейнштейна і день числа «пі»

Більшу частину життя вчений прожив знерухомлений, а після 1985 року міг говорити тільки за допомогою синтезатора мови.

Незважаючи на важку хворобу, Гокінґ був двічі одружений. Від першого шлюбу – в 1965 році з Джейн Вайлд – у нього залишилося троє дітей. Після розлучення в 1995-му він одружився зі своєю доглядальницею і прожив з нею 11 років.

XS
SM
MD
LG