Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд залишив у СІЗО журналіста The Wall Street Journal Гершковича


Еван Гершкович залишиться у СІЗО до кінця серпня.
Еван Гершкович залишиться у СІЗО до кінця серпня.

Московський міськсуд відхилив апеляцію щодо запобіжного заходу для обвинуваченого в шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Він залишиться у СІЗО до кінця серпня.

На засідання суду прибула посол США в Росії Лінн Трейсі та представники інших іноземних дипмісій. За даними Sota, незважаючи на те, що справа Гершковича розглядається у закритому режимі, дипломатам дозволили бути присутнім на засіданні.

Трейсі після засідання суду знову заявила про безпідставний арешт американського журналіста і закликала владу Росії негайно звільнити його.

Журналіст WSJ Еван Гершкович був затриманий 29 березня в Єкатеринбурзі, наступного дня суд у Москві відправив його до СІЗО. ФСБ стверджує, що Гершкович збирав на замовлення США секретні відомості про одне із підприємств військово-промислового комплексу. Гершкович не визнав провини.

Читайте також: «Репортери без кордонів» засудили затримання журналіста WSJ у Росії, назвавши це помстою за його роботу

Редакція The Wall Street Journal категорично відкинула звинувачення у шпигунстві та заявила, що Гершкович виконував свою роботу. Зокрема, він опитував жителів Єкатеринбурга про їхню реакцію на втрати, які зазнає в Україні ПВК «Вагнер» .

Держдепартамент США визнав журналіста Евана Гершковича «неправомірно затриманим» Росією. Цей статус еквівалентний статусу заручника і дозволяє Вашингтону використовувати додаткові механізми, щоб домагатися його звільнення, зокрема, вести переговори щодо обміну американського громадянина.

XS
SM
MD
LG