Доступність посилання

ТОП новини

До громадського транспорту в Одесі тимчасово пускатимуть за довідками чи посвідченнями з роботи


За кілька днів до громадського транспорту можна буде потрапити лише за спеціальною перепусткою від міської влади
За кілька днів до громадського транспорту можна буде потрапити лише за спеціальною перепусткою від міської влади

В Одесі скоротили кількість маршрутів маршрутних таксі та будуть пускати до громадського транспорту спочатку за службовими посвідченнями або довідками з місця роботи, а потім – за спеціальними перепустками. Про це на брифінгу 24 березня повідомив директор департаменту і зв’язку Одеської міської ради Олександр Ілько.

За словами Ілька, маршрути трамваїв і тролейбусів залишаються без змін.

«Залишаються працювати 10 маршрутів 146, 121, 214, 165, 232, 127, 242, 191, 220 и 201. Схема двох останніх буде змінена, вони будуть робити за’їзд до центру адміністративних послуг. Була зустріч із перевізниками, ми наполягали на тому, що вони мають забезпечити інтервал руху п’ять-сім хвилин», – повідомив чиновник.

Читайте також: Сфера послуг і карантин: що змінилося для малого бізнесу​

Це рішення ухвалили на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також вводиться новий режим пропуску до громадського транспорту – з 24 березня туди будуть пускати тільки за службовими посвідченнями або за довідками з місця роботи. В цьому випадку одеситу також знадобиться документ, що посвідчує особу.

Пізніше в транспорт будуть пускати тільки за спеціальними перепустками – протягом трьох днів документи мають передати до муніципалітету. Проте, якщо в Києві перепустки отримують тільки працівники життєво необхідних підприємств та служб, в Одесі видавати їх обіцяють усім офіційно працевлаштованим громадянам.

Згодом місцеві органи влади планують переглянути список реципієнтів. Особи без офіційного місця роботи, таким чином, не зможуть їздити в громадському транспорті, так само як і пенсіонери. Перевіряти документи будуть водії трамваїв, тролейбусів та маршруток, міськрада готує звернення до правоохоронців про допомогу.

З 23 березня роботу транспорту в Одесі перевели в режим надзвичайної ситуації. Всього станом на 9 годину ранку 24 березня 2020 року підозрюваних на коронавірусну інфекцію в Одеській області 13 осіб. Всі перебувають в Одеській міській інфекційній лікарні. У 13 пацієнтів відібрані аналізи та направлені в вірусологічну лабораторію Одеси. Там здійснюється тестування на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. На стаціонарі перебуває 21 людина. З Києва надійшли відповіді щодо виявлення коронавірусної інфекції у 16 осіб – результати негативні.

Станом на 24 березня в Україні зафіксували 97 випадків коронавірусу. Три людиини померли, один пацієнт одужав.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG