Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: на протестах проти російського лайнера затримали 23 людини, він знову залишив Батумі


Як повідомила кореспондентка Радіо Свобода, пасажири, які зібралися на палубі, скандували «Росія»
Як повідомила кореспондентка Радіо Свобода, пасажири, які зібралися на палубі, скандували «Росія»

У Батумі на акції проти заходу лайнера Astoria Grande із туристами з Росії затримали 23 особи – про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Грузії, передає проєкт Радіо Свобода«Ехо Кавказу» увечері 31 липня. Їх звинувачують у дрібному хуліганстві та непокорі поліції.

Серед затриманих також була громадянка України. Як повідомив «Ехо Кавказу» почесний консул України в Батумі Ростом Накашидзе, він поки не зміг зустрітися із затриманою, вона перебувала у будівлі департаменту поліції.

Згодом стало відомо, що круїзний лайнер Astoria Grande знову залишив порт Батумі. Як повідомила кореспондентка Радіо Свобода, пасажири, які зібралися на палубі, скандували «Росія».

Astoria Grande вирушив у круїз 29 липня маршрутом Сочі – Трабзон – Батумі – Амасра – Стамбул – Сочі. Серед пасажирів лайнера – зірки телеканалу RU.TV, які підтримують повномасштабне вторгнення Росії в Україну та російського президента Володимира Путіна, у тому числі колишній соліст гурту Hi-Fi Мітя Фомін, білоруський співак Дмитро Колдун та учасники російського гурту «Те100стерон».

Корабель уже заходив у порт Батумі 27 липня. Увечері того ж дня в Батумі та Тбілісі відбулися акції протесту. Зрештою лайнер залишив порт.

XS
SM
MD
LG