Доступність посилання

ТОП новини

Григорій Галаган став новим командувачем Сил спеціальних операцій – Офіс президента


Президент України Володимир Зеленський та новий командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган, 25 серпня 2020 року
Президент України Володимир Зеленський та новий командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган, 25 серпня 2020 року

Новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України став генерал-майор Григорій Галаган. Офіс президента повідомив, що президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ 25 серпня.

Іншим указом з цієї посади був звільнений Ігор Луньов.

Зеленський вважає, що в умовах дії перемир’я, яке нині триває, змінилися завдання Операції об’єднаних сил.

«Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тож і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їхнім недопущенням і превентивними заходами. Також необхідне впровадження більш агресивних заходів протидії викликам, які постають, - адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника», – наголосив президент.

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». З того часу українські військові не повідомляють про поранених та вбитих внаслідок бойових дій.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Що Путін зажадає за перемир'я на Донбасі? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00

XS
SM
MD
LG