Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР припускають, що Росія вдасться до терактів на власній території через повільну мобілізацію


Про це в ГУР заявили з посиланням на голову начальника відомства Кирила Буданова
Про це в ГУР заявили з посиланням на голову начальника відомства Кирила Буданова

Росія може вдатися до терактів на власній території «для нагнітання антиукраїнської істерії», припускає Головне управління розвідки Міністерства оборони України 12 квітня.

Про це в ГУР заявили з посиланням на начальника відомства Кирила Буданова.

«Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст (окупованого Росією – ред.) Криму», – вважає Буданов.

На його переконання, метою такого кроку може бути емоційно сколихнути та консолідувати російське суспільство «провальне виконання плану з мобілізації в Росії».

«Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину «звірств українських націоналістів», – цитує пресслужба очільника ГУР.

За спостереженнями голови розвідки, у Бєлгородській і Курській областях Росії «риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп», додав Буданов.

Читайте також: Психологія терориста: чого боїться Путін та навіщо йому війна?

«Дуже символічно, що правління Путіна почалося з гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні. А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами», – коментує ГУР.

5 квітня Служба безпеки України повідомила, що Росія готує «масштабну провокацію» в Маріуполі, щоб звинуватити Україну. Для цього, за її даними, планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих росіянами, та представити їх як масових жертв українських військ.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG