Доступність посилання

ТОП новини

Данілов: РНБО запроваджує санкції щодо Гужви і подружжя Шаріїв


Олексій Данілов повідомив про нові санкції за результатами засідання РНБО
Олексій Данілов повідомив про нові санкції за результатами засідання РНБО

Рада національної оборони вирішила запровадити санкції щодо Ігоря Гужви, відомого в першу чергу як головний редактор проросійського інтернет-видання «Страна.уа», а також проти антиукраїнського блогера Анатолія Шарія і його дружини Ольги, яка допомагає йому в його діяльності, повідомив на брифінгу після засідання РНБО її секретар Олексій Данілов.

«Сьогодні ми запропонували санкції відносно Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо афілійованих із ним юридичних осіб. У даному списку ще дві фізичні особи, які безпосередньо афілійовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни, – Шарій Ольга Олексіївна і безпосередньо Шарій Анатолій Анатолійович», – сказав він.

Крім того, як нових підсанкційних Данілов назвав ТОВ «Ласмак», яке, за його словами, володіє медійними ресурсами Гужви, ТОВ «Маджері» і ТОВ «Смарт медіа мережа» (ймовірно, секретар РНБО обмовився, компанії з такою назвою в реєстрах немає, але є схожі назви), а також фізичних осіб, які зареєстровані як бенефіціари чи керівники перших двох із цих компаній: Солнцеву Ганну Володимирівну (за повідомленнями, вона дружина Гужви) і Лукашину Любов Юріївну.

Також у списку Бондаренко Алла Іванівна – за даними реєстрів, вона є керівником ТОВ «Інформаційне агентство «Шарій.нет».

«Відносно цих перелічених осіб і юридичних осіб введено повний пакет санкцій», – заявив Олексій Данілов.

Пізніше в перебігу брифінгу, відповідаючи на запитання про причини санкцій щодо Гужви і його активів, він повідомив, що це рішення ухвалене на підставі документів, які має Служба безпеки України і про які вона доповіла на засіданні РНБО.

СБУ, зі свого боку, окремо повідомила, що саме за її пропозицією була ухвалена низка нинішніх санкцій, зокрема щодо «проросійських пропагандистів».

«Зокрема, РНБО прийняла рішення запровадити персональні санкції до 4 фізосіб, серед яких Анатолій та Ольга Шарії, Ігор Гужва. Також санкції вводяться до 4 компаній, що пов’язані з інтернет-ресурсами, які прямо чи опосередковано координуються цими громадянами та ведуть системну антиукраїнську пропаганду», – мовиться в повідомленні.

Санкції набудуть чинності після того, як їх введе в дію своїм указом президент Володимир Зеленський.

СБУ також навела слова про це свого голови Івана Баканова: «Сьогоднішнє рішення є логічним продовженням тих заходів, які ми здійснили раніше для захисту українського інформпростору. Повторюся: Служба безпеки чітко розмежовує свободу слова і наступ на державність та суверенітет України. Наш обов’язок – захищати державну безпеку у всіх її проявах: від інформаційної складової до передової на сході».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG