Доступність посилання

ТОП новини

«На кисневій підтримці»: у Житомирській ОДА розповіли про стан хворої на COVID-19


12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції
12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції

Хвора на COVID-19 мешканка Радомишля перебуває на кисневій підтримці, але дихає самостійно, повідомили в Житомирській обласній державній адміністрації 13 березня.

За словами заступниці голови ОДА Наталії Остапченко, до Радомишля направили фахівців з обласного центру.

«Жінка, яка захворіла на коронавірус, наразі дихає самостійно, перебуває на кисневій підтримці, стан середньої тяжкості. До лікарні у Радомишлі направили спеціалістів із Житомира – лікаря-інфекціоніста, пульмонолога, які слідкують за її станом здоров’я та надають всю необхідну медичну допомогу відповідно до симптоматики», – цитує Остапченко пресслужба ОДА.

Читайте також: Поліція і прикордонники не пропустили з України медичні маски – Аваков​

За словами чиновниці, зранку 13 березня стан жінки погіршився до важкого, насичення крові киснем впало до 44%, її перевели на штучну вентиляцію легенів. Згодом, однак, вона змогла дихати самостійно. Родичі пацієнтки перебувають на самоізоляції вдома.

«У помешканні хворої жінки провели первинну дезобробку житла, санітарного транспорту, яким її довозили до лікувального закладу», – повідомляє пресслужба.

В Україні наразі підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Чи бояться Чернівці коронавірусу? Опитування – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG