Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи біля Ічні: у прокуратурі заявили, що докази підтверджують диверсію


Досудове розслідування вибухів на арсеналі біля Ічні триває
Досудове розслідування вибухів на арсеналі біля Ічні триває

Зібрані докази підтверджують основну версію вибухів на складі боєприпасів під Ічнею у Чернігівській області – диверсію. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Основною з версій, яка підтверджується зібраними доказами, є пронесення на територію арсеналу джерела ініціювання підриву боєприпасів, тобто вчинення злочину, передбаченого статтею 113 Кримінального кодексу України («диверсія»)», – зазначили у прокуратурі.

Експерти провели необхідні слідчі експерименти.

«Відпрацьовуються всі особи, які мали доступ до технічної території, де зберігалися боєприпаси. Триває розмінування з метою встановлення точної кількості знищених боєприпасів та суми збитків», – ідеться у повідомленні.,

Прокуратура також надасть оцінку діям військових, які не належним чином охороняли арсенал та зберігали боєприпаси. Досудове розслідування триває.

Наслідки вибухів на складах поблизу Ічні – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Вибухи й пожежі на військових складах біля Ічні Чернігівської області почалися в ніч на 9 жовтня. Загиблих і постраждалих не було.

У прокуратурі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Згодом головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що відкрите ще одне провадження – за статтею про диверсію.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт - у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG