Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи біля Ічні: ДСНС заявляє, що від боєприпасів очищені 15 населених пунктів


Розмінування території після вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні, Чернігівська область, 10 жовтня 2018 ркоу
Розмінування території після вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні, Чернігівська область, 10 жовтня 2018 ркоу

Від боєприпасів станом на кінець дня 13 жовтня очищені 15 населених пунктів навколо арсеналу під Ічнею Чернігівської області, де триває детонація боєприпасів, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники зазначили, що мова йде про саме місто Ічня, а також про села Монастирище, Ольшана, Коломійцево, Полова, Колісники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городня, Тарасівка, Гмирянка, Коршаки, Лучківка та Червоне.

Згідно з повідомленням, загалом очистили 10 609 дворогосподарств та 51 кілометр трас ліній електропередач. При цьому рятувальники вилучили 1 473 вибухонебезпечні предмети.

Вибухи на військових складах біля Ічні почалися в ніч на 9 жовтня. У прокуратурі повідомили, що відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Слідчі не відкидають і версію теракту на території арсеналу.

Уряд України виділив на ліквідацію наслідків пожежі 100 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG