Доступність посилання

ТОП новини

Провідні технологічні компанії світу домовились боротися із насильством в інтернеті


Угода втім не має обов’язкової юридичної сили
Угода втім не має обов’язкової юридичної сили

Великі технологічні компанії такі як Facebook, Youtube і Google підписали глобальне зобов’язання щодо боротьби з «терористичним» та «екстремістським» контентом в інтернеті після масових вбивств в двох мечетях у Новій Зеландії в березні цього року.

Президент Франції Емманюель Макрон 15 травня прийняв в Парижі керівників компаній Google, Twitter, Facebook і Microsoft, щоб оприлюднити «Крайстчерчський заклик» про добровільне зобов’язання для онлайн-платформ.

Угодe, яка не має обов’язкової юридичної сили, назвали на честь міста, в якому бойовик вбив 51 людину в двох новозеландських мечетях 15 березня під час трансляції своїх дій в прямому ефірі на Facebook.

Інтернет-компанії, в тому числі Amazon, Twitter, Microsoft і Dailymotion, зобов’язалися негайно і назавжди видалити будь-який насильницький контент з ознаками тероризму чи екстремізму.

За кілька годин до угоди, компанія Facebook повідомила, що посилює правила використання функції прямої трансляції Facebook Live. Йшлося про запровадження так званої «політики одного удару» і тимчасово обмеження функції для людей, що порушували правила користування мережею й були за це покарані.

XS
SM
MD
LG