Доступність посилання

ТОП новини

Іранський генерал загинув унаслідок авіаудару США в Іраку


Солеймані загинув внаслідок удару по двох автомобілях в міжнародному аеропорту Багдада в ніч на 3 січня
Солеймані загинув внаслідок удару по двох автомобілях в міжнародному аеропорту Багдада в ніч на 3 січня

Іранський генерал, командувач силами «Кудс» Гасем Солеймані загинув внаслідок авіаудару США в столиці Іраку Багдаді. За даними ЗМІ, вогонь був відкритий з дрона.

Американські та іранські посадовці підтвердили смерть одного з найбільш впливових посадовців Ірану внаслідок удару по двох автомобілях в міжнародному аеропорту Багдада в ніч на 3 січня.

Пентагон заявив, що президент США Дональд Трамп затвердив авіаудар зранку 2 січня.

«За дорученням президента військові США здійснили важливу оборонну дію для захисту американських сил за кордоном, вбивши Гасема Солеймані, голову Сил «Кодс» Корпусу вартових Ісламської революції, який США вважають іноземною терористичною організацією», – заявили в Міністерстві оборони США.

У відомстві наголосили, що Солеймані в останні місяці організував низку нападів, зокрема на посольство США в Багдаді цього тижня: 31 грудня силовики Іраку застосували сльозогінний газ та шумові гранати, щоб розігнати протестувальників, які штурмували диппредставництво на знак протесту проти американських авіаударів.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї уже виступив із погрозами «суворого переслідування» «злочинців», які вбили Солеймані. У країні оголосили три дні жалоби.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф назвав інцидент «актом міжнародного тероризму».

XS
SM
MD
LG