Доступність посилання

ТОП новини

Іран готовий протистояти США – керівник сил «Кудс»


Керівник сил «Кудс» Кассем Солеймані
Керівник сил «Кудс» Кассем Солеймані

Керівник сил «Кудс», закордонного підрозділу Корпусу вартових ісламської революції, заявив, що його підлеглі готові протистояти військовим США.

«Містере Трамп, як ви наважуєтеся загрожувати нам? Ми настільки близько до вас, наскільки ви не можете уявити. Приходьте. Ви можете почати війну, але ми є тими, хто її закінчить», – заявив Кассем Солеймані у промові в місті Хамедан.

Він говорив у відповідь на написаний 22 травня твіт Трампа, в якому президент США застеріг Іран «не загрожувати Сполученим Штатам» і заявив про «наслідки, подібних до яких в історії ніколи раніше не зазнавали». Це сталося після того, як іранський президент Хасан Роугані попередив Трампа, щоб він «не грався з хвостом лева».

24 липня президент США Дональд Трамп заявив, що готовий вести переговори про нову ядерну програму з Іраном. Він сказав про це після двох днів різкої взаємної критики з іранським керівництвом.

«Побачимо, що буде, але ми готові укласти справжню угоду, а не угоду, напрацьовану попередньою адміністрацією, яка була катастрофою», – сказав Трамп 24 липня, виступаючи в штаті Міссурі.

Читайте також: Що далі? Які можливості має Іран після виходу США з «ядерної угоди»

Схожі обміни критичними заявами були раніше в Трампа із лідером північної Кореї Кім Чен Ином. Ця критика припинилася після саміту двох президентів, що відбувся 12 червня в Сінгапурі.

У травні Дональд Трамп оголосив, що США виходять з ядерної угоди з Іраном, укладеної 2015 року між Тегераном і шістьма державами, й повторно запровадить жорсткі санкції. Крім того, Трамп пригрозив санкціями іншим країнам, які «допомагатимуть Іранові у його намаганні розробити ядерну зброю».

XS
SM
MD
LG