Доступність посилання

ТОП новини

Путін помилував ізраїльтянку Нааму Іссахар


Наама Іссахар
Наама Іссахар

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування ізраїльтянки Наами Іссахар. Відповідний указ опубліковано на сайті Кремля 29 січня.

«Указ набирає чинності з дня його підписання», – йдеться в повідомленні.

23 січня російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова повідомляла, що Наама Іссахар відмовилася просити президента Росії про помилування. За словами омбудсмена, Іссахар вважає, що звернення матері і прем’єр-міністра Ізраїлю досить для розгляду помилування.

Раніше того ж дня під час свого візиту до Ізраїлю російський президент Володимир Путін зустрівся з матір’ю засудженої ізраїльтянки. Він пообіцяв врахувати її прохання про помилування дочки при ухваленні остаточного рішення.

25-річна Наама Іссахар у квітні 2019 року летіла до Тель-Авіва з Індії транзитом через Москву. При огляді в московському аеропорту у неї в багажі виявили близько дев’яти грамів гашишу. Іссахар визнала факт зберігання наркотику, але категорично відкинула звинувачення в контрабанді. У жовтні 2019 року російський суд засудив Іссахар до семи з половиною років колонії.

Росія пропонувала Ізраїлю обміняти Іссахар на російського хакера Олексія Буркова, заарештованого в Ізраїлі за запитом США. Попри це хакер був виданий в Сполучені Штати незабаром після оголошення вироку Іссахар.

Перед візитом Путіна ізраїльські засоби інформації повідомили про передачу права на Олександрівське подвір’я в Єрусалимі Росії в обмін на помилування Іссахар. Російська та ізраїльська влада ці повідомлення не коментували.

XS
SM
MD
LG