Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Чечні дав Кадирову титул «батько народу»


Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кадиров став одним із головних пропагандистів війни
Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кадиров став одним із головних пропагандистів війни

Парламент російського регіону Чечні одноголосно затвердив поправки до республіканської конституції, згідно з якими, зокрема, встановлюється посада голови регіону чеченською мовою – «Мехк-Да». Проєкт Радіо Свобода Кавказ.Реалії зазначає, що дослівно це – «батько краю», але використовується у значенні «батько народу».

Поправки до конституції Чечні були запропоновані головою місцевого парламенту Магомедом Даудовим. Після того, як на одну з них, яка наділяє Рамзана Кадирова титулом «батько народу», звернули увагу ЗМІ, депутат Держдуми Росії від Чечні Адам Делімханов заявив, що «Мехк-Да» перекладається з чеченської на російську як «вища посадова особа республіки».

«Поняття «Мехк-Да» повністю передає роль голови Чечні як захисника релігії, народу, його інтересів, культури, історії, традицій і звичаїв», – написав Делімханов у телеграм-каналі.

Рамзан Кадиров очолює Чечню з 2007 року. Правозахисники неодноразово звинувачували його у порушеннях прав людини, а також у викраденнях і вбивствах своїх критиків. Проти голови Чечні запровадили санкції ЄС, США і низка інших країн.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кадиров став одним із головних пропагандистів війни. Керівник Чечні регулярно звітує про відправку найманців на фронт, а також погрожує розправою найвищим посадовим особам України.

XS
SM
MD
LG