Доступність посилання

ТОП новини

Ще два катери класу «Айленд» вирушили зі США до України


Офіційна передача перших кораблів українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі
Офіційна передача перших кораблів українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі

Сполучені Штати передали два американські патрульні катери класну «Айленд», які вирушили з Балтімора, штат Меріленд, до Одеси, повідомляє посольство США в Україні 8 листопада.

«Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 мільярдів доларів, яку США надали Україні з 2014 року. Вони допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність ВМС України з НАТО», – повідомляє дипломатичне відомство.

Читайте також: МЗС про корабель США у Чорному морі: «додаткові 18,400 тонн дипломатії» сприяють безпеці

Пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України повідомила, що катери отримали назви «Фастів» та «Суми» й увійдуть до складу ВМС.

«Отримання патрульних катерів іноземного виробництва надає змогу українським ВМС підвищити рівень взаємосумісності з флотами держав-членів та партнерів НАТО», – йдеться в заяві ВМС.

У вересні посольство США анонсувало передачу Україні в 2021 році ще щонайменше одного патрульного катера типу Island («Айленд»).

Офіційна передача перших кораблів українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі (штат Меріленд, США). Патрульні катери отримали бортові номери «Слов’янськ» (P190) і «Старобільськ» (P191). 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу, де згодом їх прийняли до складу ВМС ЗСУ.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG