Доступність посилання

ТОП новини

Катування й вбивство цивільних на Чернігівщині: двом військовим РФ повідомили про підозру


ОГП зазначає, що причетних до злочину допомогла ідентифікувати громадська організація Truth Hounds
ОГП зазначає, що причетних до злочину допомогла ідентифікувати громадська організація Truth Hounds

Офіс генерального прокурора повідомила про підозру двом російським військовим у справі про катування та розстріл цивільних під час однієї з громад Чернігівської області. Про це відомство заявило 23 жовтня.

Йдеться про командира одного з підрозділів Центрального військового округу ЗС РФ та російського військового. За даними слідства, 18 березня 2022 року російські військові за наказом полковника з позивним «Закон» незаконно ув’язнили трьох братів, один з яких раніше був учасником АТО/ООС.

«Протягом чотирьох днів окупанти на території однієї з громад Чернігівщини протягом чотирьох днів незаконно утримували чоловіків у неналежних умовах, постійно били та змушували підтвердити їх участь у знищенні техніки ворога. Один з братів, не витримавши катування, зізнався у причетності до підриву колони, хоча не мав до цього жодного відношення», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Комісія ООН повідомила про виявлені численні злочини військ РФ проти цивільних в Україні

Після цього російський командир наказав підлеглим вбити в’язнів. Їх розстріляли і закопали тіла, однак один із братів вижив і зміг вибратися з місця поховання.

Підозрюваним інкримінували порушення законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з умисним вбивством.

ОГП зазначає, що причетних до злочину допомогла ідентифікувати громадська організація Truth Hounds.

За даними Офісу генпрокурора, наразі правоохоронці розслідують понад 111 тисяч воєнних злочинів, з них понад 107 тисяч – за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Попри численні докази та свідчення, Росія продовжує заперечувати воєнні злочини своїх військових у ході війни проти України.

Форум

XS
SM
MD
LG