Доступність посилання

ТОП новини

Уряду Великобританії пропонують провести ще один референдум щодо членства в ЄС 


Мер Лондона Садік Хан
Мер Лондона Садік Хан

Мер Лондона Садік Хан і колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер закликали провести ще один референдум про членство Великобританії у Європейському союзі у зв’язку з наближенням крайнього терміну щодо угоди стосовно Brexit.

Хан у статті в Observer 15 вересня повідомив, що виникла невизначеність щодо переговорів Лондона із Брюсселем щодо Brexit, а це загрожує соціальним стандартам, питанням економіки і працевлаштування.

«Має бути всенародне голосування за будь-яку угоду з Євросоюзом, досягнуту урядом, голосування за вихід без угоди, якщо її не досягнуть, а також можливість збереження у складі ЄС», – заявив Хан.

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер також підтримав заклики до ще одного референдуму.

«Найкращою реакцією було б повернутися до людей і сказати: слухайте, у нас було два з половиною роки цих переговорів, тепер ми знаємо всі варіанти. Ви хочете продовжити вихід з ЄС чи залишитися ?», – заявив 15 вересня у Лондоні Тоні Блер.

Читайте також: Британія може відмовитися від виплат ЄС за Brexit – міністр

Британія має покинути ЄС 29 березня, але прем’єр-міністр Тереза Мей не змогла досягти угоди з учасниками переговорів, що викликало деякі побоювання щодо «безрезультатності» Brexit і як наслідку – можливих економічних потрясінь для Британії. Мей неодноразово заявляла, що другого референдуму щодо Brexit не буде.

XS
SM
MD
LG