Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих через удар по «Епіцентру» в Харкові зросла до шести, 16 людей зникли – ОВА


Рятувальники ліквідують пожежу в будівельному гіпермаркеті в Харкові після російського удару, 25 травня 2024 року
Рятувальники ліквідують пожежу в будівельному гіпермаркеті в Харкові після російського удару, 25 травня 2024 року

До шести зросло число загиблих внаслідок російського удару по будівельному гіпермаркету в Харкові 25 травня, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Харків увесь день під масованими ракетними обстрілами. На жаль, відомо вже про шістьох людей, які загинули на місці в «Епіцентрі». 40 людей зазнали травм. 16 людей наразі безвісти зникли», – написав він у телеграмі.

За словами голови ОВА, на місці розгорнутий штаб ліквідації наслідків прильотів, працює мобільна лабораторія ДНК.

Крім того, Синєгубов нагадав, що внаслідок ще одного російського удару, по центру Харкова, є дані про 18 постраждалих. Раніше в прокуратурі повідомляли, що серед них – 13-річний хлопчик, який перебуває в тяжкому стані.

«Про стан постраждалих: госпіталізовано до лікувальних установ 39 людей, з них двоє – у важкому стані, один – вкрай важкий у опіковій реанімації. 13-річна дитина прооперована. Інші – лікуються амбулаторно», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG