Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих у Харкові зросло до чотирьох – ОВА


Місцеві жителі оглядають залишки свого зруйнованого будинку після атаки російського безпілотника в передмісті Харкова, 21 травня 2024 року
Місцеві жителі оглядають залишки свого зруйнованого будинку після атаки російського безпілотника в передмісті Харкова, 21 травня 2024 року

Кількість загиблих у Харкові внаслідок російських ударів 23 травня зросла, за попередніми даними, до чотирьох, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Місце перебування ще двох осіб встановлюють. Армія РФ завдала щонайменше 15 ударів», – написав він у телеграмі.

Раніше повідомляли про двох загиблих і сімох поранених у Харкові.

За словами міського голови Ігоря Терехова, один удар був по приватному підприємству, де виникла масштабна пожежа.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що йдеться про підприємство, «яке займається звичайним друком», а зайнявся цех із папером.

Терехов також повідомив, що є підтверджена інформація про удари по транспортній інфраструктурі й одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що також російські сили вдарили по Золочеву, там – щонайменше двоє постраждалих, і медики надали допомогу ще двом постраждалим внаслідок російських обстрілів у Люботині під Харковом.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG