Доступність посилання

ТОП новини

У фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку загострилися проблеми з нирками – адвокат


Емір-Усеїн Куку отримав у Росії 12 років тюрми
Емір-Усеїн Куку отримав у Росії 12 років тюрми

У фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку у СІЗО російського Новочеркаська загострилися проблеми з нирками, повідомив адвокат Назім Шейхмамебтов у коментарі об’єднанню «Кримська солідарність».

«Йому не надають належну медичну допомогу. Він звертався до лікаря неодноразово, лікар його візуально оглянув і сказав, що проблем з нирками немає, але незрозуміло на підставі чого лікар дійшов такого висновку. Також у нього на нозі з’явилася ґуля, невідоме її походження і невідома причина її появи. Інших скарг на здоров’я у нього немає і на умови утримання теж», – додав Шейхмамебтов.

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 12 листопада засудив до ув'язнення в колонії суворого режиму шістьох фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір». Згідно з рішенням суду, Мусліма Алієва засудили до 19 років ув'язнення, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усеїн Куку – 12 років, Вадим Сірук – 12 років, Арсен Джеппаров – 7 років і Рефат Алімов – 8 років.

Представник російського відділення Amnesty International Олександр Артем'єв назвав «політичним переслідуванням» цей вирок.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест російській стороні через цей вирок.

Обвинувачені у цій справі були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують у причетності до забороненої в Росії ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG