Доступність посилання

ТОП новини

На Хмельниччині через обстріли обмежили споживання електроенергії


Наслідки ударів російських дронів по місту Нетішин Хмельницькій області, де розташована Хмельницька АЕС. 25 жовтня 2023 року, фото ілюстративне
Наслідки ударів російських дронів по місту Нетішин Хмельницькій області, де розташована Хмельницька АЕС. 25 жовтня 2023 року, фото ілюстративне

У Хмельницькій області після російських обстрілів запроваджені режимні обмеження, щоб уникнути додаткових навантажень на електромережі, йдеться в повідомленні «Хмельницькобленерго».

«На Хмельниччині, а саме у місті Хмельницькому, Хмельницькій, Деражнянській, Летичівській, Красилівській, Старосинявській, Ярмолинецькій громадах запроваджено режимні обмеження», – кажуть енергетики.

Зазначається, що «це потрібно для балансування допустимого навантаження на електромережі та уникнення додаткових технологічних пошкоджень».

У енергокомпанії звернулись до споживачів із проханням поставитись до ситуації з розумінням, вимкнути зайві прилади та раціонально використовувати електроенергію у періоди пікового навантаження з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

«Енергетики роблять все від них залежне. Допоможіть енергосистемі», – закликали в обленерго.

Рано-вранці у всіх областях України була оголошена повітряна тривога через запуски Росією ракет. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Сумщині, Полтавщині.

Російські війська під час масованої атаки також завдали удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі, де є серйозні пошкодження, повідомили в компанії «Укргідроенерго».

Влада Запоріжжя повідомила, що внаслідок удару по місту, який називають наймасштабнішим за рік, загинули троє людей, 14 – поранені.

Хмельницька ОВА повідомляла про двох загиблих і п’ятьох поранених внаслідок удару. Про двох постраждалих відомо на Івано-Франківщині.

У Міненерго наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська за ніч і ранок 22 березня запустили по Україні понад 60 безпілотників «Шахед» і майже 90 ракет різних типів.

Пізніше в Повітряних силах уточнили, що зі 151 засобу повітряного нападу, які запустила РФ, 92 збили сили ППО.

Форум

XS
SM
MD
LG