Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і відновлення пошкоджених ударами РФ енергооб’єктів


За повідомленням, під час поїздки Зеленський також представив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Тюріна (фото архівне)
За повідомленням, під час поїздки Зеленський також представив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Тюріна (фото архівне)

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи 3 травня в Хмельницькому обговорив, зокрема, безпеку Хмельницької АЕС і відновлення пошкоджених російськими ударами енергетичних об’єктів. Про це Зеленський повідомив у своєму зверненні.

«Сьогодні – у Хмельницькому. День присвячений ситуації в області – безпекові питання, захист регіону, все, що стосується внеску Хмельницької області в оборону всієї нашої держави. Були детальні доповіді щодо ППО і РЕБ в області – на ключових об’єктах. Ми обговорили безпеку Хмельницької атомної станції, загалом потенціал енергетики в регіоні та відновлення тих об’єктів, які були пошкоджені російськими ударами», – сказав президент. Деталей доповідей він не навів.

Як повідомила пресслужба голови держави, командувач оперативного командування «Захід», бригадний генерал Володимир Шведюк і командувач угруповання сил і засобів територіальної оборони «Захід» доповіли про оперативну ситуацію на Хмельниччині, зокрема про захист об’єктів критичної інфраструктури. А міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував про заходи для охорони й захисту Хмельницької АЕС – використання мобільних вогневих груп і засобів РЕБ.

За повідомленням, під час поїздки Зеленський також представив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Тюріна, який від березня 2023 року виконував обов’язки начальника ОВА.

У березні-квітні російські сили атакували об’єкти генерації і системи передачі у Хмельницькій, Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва.

Форум

XS
SM
MD
LG