Доступність посилання

ТОП новини

Кличко розповів, коли може відкритися кінотеатр «Київ»


Кличко припускає, що кінотеатр «Київ» може запрацювати через рік
Кличко припускає, що кінотеатр «Київ» може запрацювати через рік

Мер Києва Віталій Кличко припускає, що кінотеатр «Київ» може запрацювати через рік. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Кличка, компанії, яка виграла інвестиційний конкурс завадила пандемія.

«І ця компанія сказала, що вони не можуть зараз реалізовувати проєкт, тому що інші кінотеатри цієї мережі не працюють і надходжень немає. Тобто трошки зсунулися терміни. Зараз ми проводимо переговори, вимагаємо від них максимально швидко це зробити. Але на підставі тих розмов, які я вів з орендарями цього кінотеатру, думаю, що їм потрібен ще рік», – зазначив мер.

До 2019 року кінотеатр «Київ» перебував к комунальній власності. Він відкрився ще 1952 року. На базі кінотеатру щороку відбувалася низка фестивалів, серед них «Молодість», «Британський театр у кіно» та частина сеансів DocuDays. Протягом 10 років будівлю орендувала компанія «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

У квітні 2019 року кіномережа Cinema City виграла аукціон на оренду столичного кінотеатру «Київ», запропонувавши орендну плату в 2,199 мільйона гривень на місяць.

У конкурсі на оренду приміщення кінотеатру «Київ» брали участь: громадська організація «Фонд «Молодість», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Сінема-Центр», ТОВ «Сантіні Ф’южин», ПрАТ «Мультіплекс-Холдінг».

XS
SM
MD
LG