Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: через заходи з протидії коронавірусу Київ втратив 1 мільярд гривень


25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня. Протягом цього часу не працюватимуть ТРЦ, розважальні заклади та метро
25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня. Протягом цього часу не працюватимуть ТРЦ, розважальні заклади та метро

Київ має переглянути коштори з урахуванням витрат на боротьбу з поширенням коронавірусної лікарні, повідомив на брифінгу Віталій Кличко.

За його словами, з цією метою на 26 березня скликане позачергове засідання Київської міської ради.

«Нам потрібно внести суттєві корективи в бюджет і перенаправити більше коштів на медичну галузь, бо сьогодні місто витрачає багато грошей на заходи з упередженням пандемії. За попередніми розрахунками, втрати для столиці вже сягають одного мільярда гривень, і ця цифра може в разі зрости в разі загострення ситуації», – сказав Кличко.

Читайте також: Банки, курс і карантин: що змінилося для простого українця?

Водночас міський голова Києва, який також очолює Асоціацію міст України, закликав уряд не забирати кошти в місцевих громад, які й так мають витрачатися на запобігання спалаху хвороби.

«(Громади – ред.) і так ледве витримують ситуацію в нинішніх умовах, коли мають фінансові заходи у боротьбі з поширенням коронавірусу, а уряд планує позбавити громади місцевих акцизів і додаткових субвенцій на суму майже 13 мільярдів гривень. Це колосальна сума. В таку кризу уряд має підтримувати місцеве самоврядування, а не пускати його з торбинкою по світу», – стверджує мер столиці.

Читайте також: Зростання цін на продукти, відсутність масок, черги біля «Ощадбанку» – провінційне містечко Львівщини у час карантину​

Він додав також, що Київ закуповує усе необхідне для столичних лікарень – тести, маски, захисні костюми для медичного персоналу, медичне обладнання – за кошти міського бюджету.

25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. ​Він передбачає заборону роботи громадських закладів, окрім закладів харчування на винос, обмеження роботи громадського транспорту. Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня. Він мав тривати до 3 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG