Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявляють, що не відстороняли ректорку Київської академії мистецтв від посади


Департамент культури також заперечив намір передати землю Академії під забудову
Департамент культури також заперечив намір передати землю Академії під забудову

У Київській міській державній адміністрації на запит Радіо Свобода прокоментували ситуацію навколо Київської академії мистецтв.

Раніше видання «РБК» повідомляло про конфлікт між керівництвом закладу та спільнотою батьків, в результаті якого кілька батьків нібито вимагали відсторонити ректорку Ольгу Бенч від виконання обов’язків.

«Контракт між Департаментом культури та ректором МЗВО «КАМ» Ольгою Бенч є чинним. Наразі Бенч Ольга Григорівна не відсторонена від виконання своїх обов’язків», – йдеться у листі Департаменту.

Департамент культури також заперечив намір передати землю Академії під забудову.

Читайте також: COVID-сертифікати чи негативні тести не є обов’язковими при відвідуванні закладів у Києві – КМДА

«Цільовим призначенням (використання) земельної ділянки е обслуговування та експлуатація учбово-адміністративного комплексу і будівництво та експлуатація 2-ї черги комплексу з фоно-аудіо- лазерозаписуючим комплексом Київської дитячої Академії мистецтв. Департамент культури не має наміру вищезазначену земельну ділянку передати під приватну забудову», – повідомляють у КМДА.

У листі зазначена ділянка з кадастровим номером 8000000000:78:094:0080, на якій безпосередньо розташований заклад. Земля навколо нього, згідно з картою, призначена для будівництва середньої школи №3, хоча, як стверджували журналісти, може йтися про будівництво приватного закладу.

У вересні депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин («Слуга народу») повідомив, що робоча група з перевірки діяльності КАМ підтримала призупинення повноважень ректорки Ольги Бенч на час перевірки роботи Академії. Група також рекомендувала Департаменту культури КМДА розірвати контракт із Бенч.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG