Доступність посилання

ТОП новини

Затриманий біля посольства Білорусі Кольченко отримав 40 годин громадських робіт


Олександр Кольченко (в центрі) під час затримання, Київ, 10 серпня 2020 року
Олександр Кольченко (в центрі) під час затримання, Київ, 10 серпня 2020 року

Колишній політв’язень Кремля з анексованого Криму Олександр Кольченко, затриманий напередодні після сутичок біля будівлі посольства Білорусі в Києві, отримав 40 годин громадських робіт за звинуваченням у «дрібному хуліганстві». Таке рішення 11 серпня ухвалив Шевченківський районний суд Києва, інформує видання «Ґрати».

Повідомляється, що на кримчанина і ще двох активістів поліція склала протоколи про дрібне хуліганство і злісну непокору поліцейським.

Поліцейський вказав у рапорті, що на акції біля посольства Кольченко «намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою, на зауваження не реагував».

Кольченко заперечив провину, його адвокат Євгенія Закревська просила закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення. Однак суддя визнала Кольченка винним і призначила 40 годин громадських робіт.

Захист має намір оскаржити рішення.

10 серпня під посольством Білорусі в Києві на акції протесту в підтримку білоруської опозиції затримали кількох людей, зокрема і експолітв’язня з Криму Олександра Кольченка.

Під час пікету сталася сутичка між протестувальниками і поліцією. Пізніше всіх затриманих відпустили. За даними української поліції, «група чоловіків» порушувала правопорядок під час акції біля посольства Білорусі.

XS
SM
MD
LG