Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у США: наймолодша конгресвумен та перші корінні американки в Конгресі


За попередніми результатами, демократи контролюватимуть Палату представників
За попередніми результатами, демократи контролюватимуть Палату представників

За попередніми результатами проміжних виборів у США, нью-йоркський кандидат від Демократичної партії Александрія Окасіо-Кортес тепер буде наймолодша конгресвумен у віці 29 років, зазначає ВВС.

Станом на 8:50 підраховано 98% голосів, і Окасіо-Кортес отримала 78%, тоді як її суперник-республіканець Ентоні Паппас – 13,8%.

До Конгресу потрапили перші мусульманки: біженка з Сомалі, 37-річна мати трьох дітей Ільхан Омар і дочка палестинських іммігрантів Рашида Тлаіб. Омар отримала 78,4% голосів у Міннесоті, а Тлаіб 89,7% у Мічигані. Обидві представляють Демократичну партію.

Ще одна представниця демократів Аянна Преслі буде першою темношкірою депутаткою Палати представників від штату Массачусетс.

Демократи Шаріс Дейвідс із Канзасу та Дебра Гааланд із Нью-Мексико стануть першими корінними американками, обраними до Конгресу. Окрім того, Дейвідс стала першою відкритою представницею гей-спільноти, яку обрали до Палати представників від Канзасу.

Губернатором штату Колорадо також вперше в історії буде відкритий гей, демократ Джаред Поліс.

Попередні неофіційні результати голосування на проміжних виборах у США 6 листопада показують, що демократи перебирають контроль над нижньою палатою американського Конгресу, Палатою представників, а республіканці зберігають і навіть зміцнюють свою більшість у Сенаті.

XS
SM
MD
LG