Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ закликає залишатися вдома і обіцяє інформацію через смс


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міністерство охорони здоров’я України закликає мешканців країни залишатися вдома під час карантину і обіцяє інформувати про коронавірус через смс-повідомлення.

МОЗ України, мовиться у зверненні у фейсбуці, закликає уникати відвідування місць масового скупчення і за можливості залишатися вдома, щоб убезпечитися від інфікування респіраторними захворюваннями, зокрема коронавірусним захворюванням COVID-19. «Самоізоляція – найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано», – нагадали в МОЗ.

«Стань прикладом для інших, поділися закликом #ЗалишаюсяВдома через рамку для фото у фейсбуці від МОЗ України», – пропонують також у міністерстві.

«МОЗ закликає піклуватися про власне здоров’я та стати прикладом для інших… МОЗ нагадує – прості правила рятують життя: не забувайте регулярно і ретельно мити руки з милом і тримайте дистанцію. Будьте пильними і піклуйтеся про своє здоров’я, обов’язково зверніться до лікаря у разі поганого самопочуття», – мовиться в повідомленні.

Іншим дописом МОЗ повідомляє, що буде інформувати населення про заходи боротьби з коронавірусом за допомогою СМС-повідомлень.

Це рішення ухвалили на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України 14 березня. «Це будуть короткі й чіткі інструкції, в яких будуть прописані правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом», – заявив міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець на засіданні уряду.

ВООЗ 11 березня оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме наразі три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG