Доступність посилання

ТОП новини

Справа про корупцію: колишня віцепрезидентка Європарламенту залишається під вартою


Грецька євродепутатка Єва Кайлі
Грецька євродепутатка Єва Кайлі

Грецька євродепутатка, колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі залишиться під вартою щонайменше до 22 грудня, заявив 14 грудня її адвокат – після того, як слухання в справі про корупцію було відкладено, повідомляє агенція France-Presse.

44-річна Кайлі була заарештована минулого тижня, коли бельгійська поліція провела серію рейдів у будинках і офісах діячів, повʼязаних із Європейським парламентом, і вилучила щонайменше 1,5 мільйона євро готівкою.

Організатор чемпіонату світу з футболу Катар заперечує будь-які правопорушення, але бельгійські слідчі звинуватили його в хабарях з метою поліпшення міжнародного іміджу і впливу на політику ЄС.

Кайлі і троє інших обвинувачених — її партнер, колишній депутат Європарламенту та лобіст – залишаються під вартою в Бельгії з моменту їхнього арешту 9 грудня, і їхнє затримання мало стати предметом розгляду 14 грудня.

Адвокат Кайлі Андре Рісопулос повідомив AFP, що справа його клієнтки була відокремлена від справи інших трьох фігурантів, і що Кайлі не змогла бути присутньою на суді через страйк персоналу вʼязниці, де її утримують.

Раніше в Афінах інший адвокат Кайлі, Міхаліс Дімітракопулос, наполягав, що вона невинувата і «не знала про існування» готівки, знайденої в її будинку. Дімітракопулос припустив, що партнер Кайлі, Франческо Ґіорґі, може мати «відповіді про існування цих грошей».

Ґіорґі та двоє інших підозрюваних, яких обвинувачують у цій справі, постали перед суддею. Пізніше 14 грудня він має ухвалити рішення про те, чи залишатимуться вони під вартою.

XS
SM
MD
LG