Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент звільнив віцепрезидентку Кайлі через справу про корупцію


Звільнена віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі
Звільнена віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі

Європейський парламент 13 грудня вирішив звільнити з посади віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі, яка представляє грецьку соціалістичну партію PASOK.

Кайлі фігурує у справі, повʼязаній із проведенням у Катарі чемпіонату світу з футболу. 44-річна колишня ведуча телевізійних новин була в складі делегації, яка відвідала Катар на етапі підготовки до світової першості і дійшла позитивного висновку про дотримання азійською країною прав робітників на обʼєктах майбутнього турніру.

Тепер Єва Кайлі перебуває у вʼязниці у Брюсселі, а її адвокат наполягає, що вона невинувата і «не має нічого спільного з катарськими хабарями».

Минулого тижня поліція Бельгії після низки обшуків затримала щонайменше чотирьох людей, близьких до керівництва Європарламенту. Їх підозрюють у корупції та лобіюванні інтересів Катару у зв’язку з проведенням там чемпіонату світу з футболу. Внаслідок обшуків поліція вилучила близько 600 тисяч євро готівкою, пише видання Politico.

Прокуратура Бельгії не називає імен затриманих, проте видання Le Soir із посиланням на свої джерела повідомляє, що одна з підозрюваних – віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі, представниця грецької соціалістичної партії PASOK. Грецька преса вже опублікувала заяву PASOK про виключення Кайлі з партії у зв’язку зі справою.

Раніше на зустрічі з міністром праці Катару Єва Кайлі назвала Катар «передовою країною щодо прав робітників», попри численні заяви міжнародних інстанцій щодо порушень прав робітників під час будівництва в Катарі олімпійських об’єктів.

XS
SM
MD
LG