Доступність посилання

ТОП новини

Кремль про нові санкції США: поки рано казати про якісь контрзаходи


Пєсков: Кремль вважає «категорично неприйнятною прив’язку нових рестрикцій… до справи в Солсбері»
Пєсков: Кремль вважає «категорично неприйнятною прив’язку нових рестрикцій… до справи в Солсбері»

У Кремлі поки не готові говорити про контрзаходи у відповідь на нові американські санкції, пов’язані з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії на початку березня, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Говорити про якісь контрзаходи, поки ми не зрозуміли конкретно і офіційно, про що йде мова, зрозуміло, було б невірно», – сказав Пєсков.

Він додав, що Кремль вважає «категорично неприйнятною прив’язку нових рестрикцій… до справи в Солсбері».

«Ми ще раз рішуче відкидаємо будь-які звинувачення в контексті можливої причетності російської держави до того, що сталося в Солсбері», – зазначив Пєсков.

8 серпня Держдепартамент анонсував запровадження нових санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня чи близько цієї дати. Серед іншого запроваджується заборона на експорт до Росії товарів, які використовуються у сфері національної безпеки. Йдеться про електронні пристрої, які застосовуються в авіації.

Скрипалі були отруєні 4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною «Новачок». Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

XS
SM
MD
LG